Oktatás

Kedvcsináló napok

kepzesKedvcsináló napunkat elsősorban azoknak ajánljuk akik némi ízelítőt szeretnének kapni a siklóernyőzésből és persze nem utolsó sorban feleletet arra a gyakori kérdésre, hogy mennyire biztonságos és vonz engem ez az élménysport.

A nap egyik felében megismerkedünk a felszereléssel, utána – természetesen oktatóink irányítása mellett – földi ernyőkezelési gyakorlatokon keresztül ismerkedünk meg a siklóernyő kezelésének első lépéseivel – a természet erejével és a kupola irányíthatóságával. A kupolázás és a startgyakorlatok hasznos bevezetőt jelentenek azoknak is, akik úgy döntenek, hogy folytatni szeretnék tanfolyamunkat.

A nap másik felében, természetesen szintén profi pilóták segítségével, egy tandemes lesiklás élményében lehet részed az aznapi helyszín függvényében 50-250 méter magasságból. Ez főként azok számára fontos, akik szeretnék, ha az első repülés alkalmával egy tapasztalt pilóta segítené át őket az első starton és leszálláson – ők pedig kényelmesen, a lábukat lógatva szemlélhessék madártávlatból a világot.

Alapfokú tanfolyam

kepzes2Szakokatóink, a biztonságot előtérbe helyezve teljeskörű alapfokú elméleti és gyakorlati oktatásban részesítenek. A képzéseket az erre legideálisabb helyszíneken tartjuk; Eger repülőtér, Fedémesi oktatóközpont, Bekölcei tanulódombok. A tanfolyam időtartama – időjárás függvényében – 7 nap, ami földi ernyőkezelésből, kisdombos és magasstartos gyakorló repülésekből, valamint vizsgarepülésből áll. Az elméleti képzés a gyakorlati képzéssel párhuzamosan fut. A vizsgarepülést követően külföldi növendékeink nemzetközi jogosítást kapnak.

Ezzel a jogosítással növendékeink magassági korlátozás nélkül gyakorlórepüléseket végezhetnek.

A tanfolyam ára a következőket tartalmazza:

  • Elméleti és gyakorlati oktatás
  • Elektronikus elméleti tananyag
  • Felszerelés biztosítása
  • Sikeres vizsgát követően jogosítás (akár nemzetközi) biztosítása

A tanfolyam során az egyéni képességeket figyelembe véve lehetőséget biztosítunk a számára legmegfelelőbb felszerelés megvásárlására. Szállást, transzfert igény szerint biztosítunk. Kérd egyedi, személyre szabott árajánlatunkat!

Középfokú tanfolyam 7

Az alapfokú tanfolyamot követően lehetőséged van megismerni a siklóernyős repülés magasabb szintjeivel. Szakoktatóink rádiós irányítás mellett segítenek a termikrepülés elsajátításában. Repüléseink során meglátogatjuk országunk és a szomszédos országok népszerű starthelyeit. A középfokú képzés élményrészén túl megismered és elsajátítod a különleges repülési helyzeteket, amik elengedhetetlenül szükségesek a biztonságos repülésedhez. A tanfolyam elvégzésével önállóan megszervezheted a saját repülésedet siklóernyős pilótaként. A tanfolyam ára a következőket tartalmazza:

  • Elméleti és gyakorlati oktatás
  • Elektronikus elméleti tananyag
  • Sikeres vizsgát követően jogosítás (akár nemzetközi) biztosítása

Szállást, transzfert igény szerint biztosítunk. Kérd egyedi, személyre szabott árajánlatunkat!

PPG tanfolyam

ppgPPG repülés, azaz segédmotoros siklóernyős repülés. A repülés ezen formája lehetővé teszi, hogy siklóernyővel sík terepről is felemelkedhess. A tanfolyam során elsajátíthatod a motoros siklóernyőzés elméleti és gyakorlati ismereteit. Képzési helyszínek; Eger Apollo repülőtér, Maklár repülőtér, Fedémesi Oktatóközpont. Siklóernyős pilóták részére PPG-szakoktatóink teljeskörű átképzést biztosítanak. A tanfolyam elvégzésével hazai és – igény szerint – nemzetközi PPG-repüléseket végezhetsz. A tanfolyam ára következőket tartalmazza:

  • Elméleti és gyakorlati oktatás
  • Elméleti tananyag
  • Sikeres vizsgát követően jogosítás (akár nemzetközi) biztosítása

Szállást, transzfert igény szerint biztosítunk. Kérd egyedi, személyre szabott árajánlatunkat! DSC_0390

Képzési segédlet

Siklóernyő Siklóernyős tankönyv (pdf) A siklóernyőzés ABC-je (online) ASE Előadások (video) Meteorológia (online) Siklóernyős GPS-szoftverek (android szoftver) PPG Bevezetés (pdf) Fedezzük fel a harmadik dimenziót (pdf) Aerodinamika és a repülés gépészete (pdf) Meteorológia (pdf) Szabályzat (pdf) Bővebben a hátimotorozásról (pdf) Oktatás és tanácsok (pdf)

Oldal megtekintése »