«

»

Jan 07 2016

Klubgyűlés – 2016. január 9.

Kedves Klubtagok!

Az éves szokásos klubgyűlés az előzetesen megküldött időpontban, azaz 2016. január 9-én 10.00 órától lesz Fedémesen a Kultúrházban.

Hozzátok magatokkal a repülési dokumentumokat és a szárnyakat.

A mentőernyők áthajtását és azon szárnyak műszaki vizsgáztatását – a szigorított ellenőrzések miatt – amelyek igénylik, nem a helyszínen végezzük, hanem összegyűjtjük és levizsgáztatjuk. ( Egy régebbi ernyő komplett műszaki vizsgája több helyet és legalább néhány órát igénybe vesz, így nem is lenne lehetőség ezt egy napon lebonyolítani.)

A szárnyakat igény szerint bárki saját maga is elviheti a műszaki ellenőrzés helyére. Az összetettebb műszaki vizsga díja kb 7-10 ezer forint ernyőnként, amennyiben nincs szükség javításra.

Várható költségek a HFFA rendszerben:

Dokumentációs díjak:

HFFA személy nyilvántartási díj: 3000 Ft

Siklóernyő nyilvántartás, biztosítás, REBISz díja: együléses 3000 Ft, tandem 5000 Ft.

Startalap díj: 2000 Ft,

azaz 8000 Ft.

Tagsági díj: 10 000 Ft.

Azaz összesen 18 000 Ft.

A fenti költség nem tartalmazza az esetleges egyedi igényeket ( ippi, rating, mentőszolgálat, több ernyő stb.)

Az elmúlt években többször felmerült a tagság részéről, hogy tartozhatnánk a SIRESZ szervezethez is nem csak  a HFFA – hoz.

2016-tól lehetősége van minden klubtagunknak eldöntenie, hogy melyik rendszerben szeretne regisztrálni, mivel a Mátra Extrém Sportrepülő Egyesület mindkettő szervezet tagja.

Alapvetően a két szervezet közel ugyanazt a jogi hátteret biztosítja, de hogy könnyebb dolgotok legyen néhány különbség:

HFFA:

ahogy az elmúlt években volt, én regisztrálom a tagot az online rendszerben, utalom a díjakat, majd kapjuk a jogosultságot a repülésre.

A várható díj itt 18 000 Ft a tagságival együtt. Igény esetén külön ippi kártya és rating szükséges külföldi repüléshez további költségen.

SIRESZ:

mindenki saját maga regisztrál a SIRESZ oldalon ( feltölti a fotóját, adatait, jogosultságokat ) átutalja a kikalkulált díjat a megadott bankszámlára és 1-2 héten belül személyesen Neked postázza a plasztik IDkártyát. A várható díj 14 200 Ft a tagságival együtt. Az IDkártya már egyúttal nemzetközi jogosítás is, így nincs külön többlet költsége a külföldi repülésnek.

A fenti díjak változhatnak az egyes tagok igényeitől ( szárnyak darabszáma, kiegészítő szolgáltatások.. )

Így van egy kis ideje mindenkinek átgondolni melyik rendszerrel szimpatizál.

Aki nem tud jönni szombaton, küldje el a dokumentumait és a díjakat a klubgyűlésre, hogy mindenkinek mihamarabb biztosítva legyen a rendezett repülési háttere. A díjakat az alábbi számlaszámra is utalhatjátok: FHB Bank, Farkas Tibor: 18203174-01175117-10010018.

Repülős üdvözlettel,

Farkas Tibor

Mátra Extrém SE

Elnök